Etiquetas

aeropuerto (9) arquitectura (13) arte (34) blogs and shops (21) camisetas (14) canal 9 (12) cine (27) comic (2) fib (9) fotografía (46) historia (26) humor (15) literatura (4) magdalena (15) movimiento 15M (27) mundo (29) Música (44) noche (14) Opinión (136) pegatinas (13) política (3) prensa (21) rototom (4) ruta alternativa (36) se mueven (28) sostenibilidad (20) Street Art (56) tanned tin (6) teatro (8) urbanismo (3) video (23)

trovam III - dissabte 19

viernes, 18 de octubre de 2013


DISSABTE 19 D’OCTUBRE
22.00 h TXARANGO + ORXATA + ELS NENS EUTRÒFICS + MALNOM 
La Pèrgola (8 €)


Barcelona va veure nàixer aquesta formació de joves que, tot i ser originaris del Pre-Pirineu català, els va unir la recerca d’un projecte marcat pel mestissatge cultural i musical de la capital catalana. En cada concert, la vitalista fusió musical de les seues cançons submergeix el públic en el món d’un circ imaginari i etern. La seua caravana musical no s’atura mai i ja han actuat a nombrosos escenaris de tot l’estat espanyol. La seua música ha trobat gran acceptació entre públic valencià.

Hereus del techno valencià dels anys 90 i les sonoritats tradicionals mediterrànies fusionades amb multitud de ritmes perifèrics (cumbia, kuduro, funk carioca, etc.) Orxata (abans Orxata Sound System) són el grup valencià de referència en la música electrònica. En els 10 anys que porten de trajectòria han realitzat nombroses gires per l’Estat Espanyol i diversos països europeus. Són defensors ferms de la cultura lliure i fan ús de la tecnologia wiki i les xarxes socials per a escriure les lletres de les seues cançons. Han publicat 3 LPs i diversos EPs.



Venen de Barcelona i formen part de la generació de músics que, com Manel o Els Amics de les Arts, estan aportant energies renovades al panorama musical català. Liderat pel poeta, músic i recitador Josep Pedrals, Els Nens Eutròfics representen «la culminació del pop irònic, l’exageració de la cançoneta». El seu segon disc, En helicòpter, és un desplegament més intens i més íntim de l’espurna vivaç, un pas decisiu en la consolidació de 
la formació.

Van sorgir a Vila-real a mitjans de 2009 com una bufada de vent fresc en el panorama rock valencià. Energia, frescor i compromís a parts iguals són els ingredients del seu projecte musical. Les cançons del seu segon disc Voltors fugen de la fòrmula fàcil (estrofa-tornada) i s’endinsen el l’experimentació sonora del hard core, el power pop, la psicodèlia i el reggae. Els abusos socials i la pèrdua de valors centren els continguts de les seues cançons, però també la dependència amorosa i la solitud.



19.30 h FELIU VENTURA + ÒSCAR BRIZ
Teatre del Raval (6 €)


Ha sigut guanyador en totes les categories de cançó d’autor en els premis de la revista Enderrock. Ha portat el seu pop-rock —amb la seua llengua per bandera— per Europa i Llatinoamèrica, sent guardonat també al Festival Internacional de Todas las Artes Víctor Jara, de Xile. Feliu Ventura està deixant una empremta inesborrable dins la música en valencià, comparable a la del també Xativí, Raimon. El 2011 va publicar Música i lletra, un disc de mínims, nu, transparent i sense artificis que venia després de cinc anys de silenci discogràfic. Entre els músics que l’acompanyen damunt l’escenari es troba el gran Borja Penalba.


Òscar Briz és un dels músics més personals i independents del paisatge musical valencià. Amb 30 anys de trajectòria i 13 discos publicats (set en solitari), Briz continua amb fidelitat insobornable una senda musical pròpia, introspectiva i allunyada de modes. Les seues cançons indaguen en la profunditat dels sentiments i dels records a partir d’experiències viscudes. Després de l’aclamat L’Estiu (Premi Mondo Sonoro al millor disc valencià 2010, entre altres guardons), Òscar Briz ve a presentar-nos el seu nou disc, Youth, un treball de maduresa que revisa els significats del concepte joventut.

12.00 h SONA BAIXET espectacles en família:
LA PETITA ORQUESTRA PEIOTAIRE + MARCEL EL MARCIÀ
Plaça Santa Clara (gratuït)

Tres agronautes del grup Amanida Peiot s’acomboien amb el contrabaixista Tonete Puerto per tal de rodar aquesta divertida i atrevida formació totalment acústica, que revisita i actualitza obres del cançoner popular galacticovalencià barrejades amb les tonades més jogasseres de la banda de la Valldigna. Un espectacle per a tots els públics, amb clara vocació participativa i posada en escena teatral.

Grans i menuts s’ho passaran fenomenal en aquest nou espectacle familiar d’Albert Ortega «Bertomeu» i Carles Llinares, on el personatge Marcel, procedent del planeta Iocla, s’endinsa en la Mediterrània per a trobar respostes als dubtes que li volten pel cap. Un espectacle ple d’aventures, músiques i danses que ens faran 
participar i ballar a tots.

Més info, aquí.

0 comentarios:

Publicar un comentario