Etiquetas

aeropuerto (9) arquitectura (13) arte (34) blogs and shops (21) camisetas (14) canal 9 (12) cine (27) comic (2) fib (9) fotografía (46) historia (26) humor (15) literatura (4) magdalena (15) movimiento 15M (27) mundo (29) Música (44) noche (14) Opinión (136) pegatinas (13) política (3) prensa (21) rototom (4) ruta alternativa (36) se mueven (28) sostenibilidad (20) Street Art (56) tanned tin (6) teatro (8) urbanismo (3) video (23)

trovam II - divendres 18

miércoles, 16 de octubre de 2013




DIVENDRES 18 D’OCTUBRE22.00 h RAPSODES + ASPENCAT + ELS CATARRES + VERTIGEN 
La Pèrgola (8 €

ASPENCAT
Els de Xaló s’han convertit en un referent de la música valenciana i han deixat la seua empremta a festivals tant coneguts com Arrels, l’Aplec dels Ports, el Rototom Sunsplash, el Skaville a Rijeka (Croàcia) i la Gira d’Escola Valenciana. Actualment es troben immersos en la gira del seu últim disc, Essència, un treball que està consolidant un estil propi que va guanyant en potència i personalitat. Tal és la força d’aquest grup que en cada directe exhaureix entrades, discos i samarretes. 

El Pop-folk irònic i sorneguer d’Els Catarres va saltar a la fama el 2011 amb la publicació de Jénifer, una cançó que parla de l’amor prohibit d’un patriota català i una «xoni» de Castefa (aquí comentat pel Jordi Pujol). En el lapse d’uns pocs mesos de temps, la cançò va superar el milió de visites a YouTube, i va resultar guanyadora del premi a la millor lletra en els Premis Enderrock 2012. Ara estan de promoció del seu tercer disc, Postals, un treball que suposa la confirmació de les intencions desenfadades i juganeres del grup.

Rock-metal i punk-rock es combinen amb pinzellades de pop, electrònica i cançó d’autor en el nou projecte musical de Josep Nadal (La Gossa Sorda) i Joan Palomares. Els propis músics defineixen les seues cançons com a «cants lírics» que són reflexe del moment històric que estem travessant. En la contundència de les 
cançons que componen el disc que han publicat enguany, Intent de poema, conviuen la reivindicació social i els moments íntims.

Amb quasi una dècada dalt dels escenaris i nombrosos concerts al llarg i ample de l’estat espanyol, Rapsodes és la formació pionera del hip hop interpretat en valencià. El seu rap sense embuts ni censures ha anat consolidant-se en un estil propi que ells mateixos denominen «Electro hip hop orgànic», una fórmula que barreja 
diverses tendències musicals, com ara el reggae, el rock, el dance i fins i tot la música clàssica. El centre temàtic de les seues cançons són els problemes socials i les passions humanes, però sempre des d’un prisma optimista i positiu.



DIVENDRES 18 D’OCTUBRE

19.30 h TOTI SOLER & GEMMA HUMET + PAU MIQUEL SOLER
Teatre del Raval (6 €)

TOTI SOLER & GEMMA HUMET
És un dels guitarrites veterans més respectats del panorama musical. De formació clàssica i amb influències del jazz, el blues i el flamenc, Toti Soler va ser l’acompanyant d’excel·lència de l’incommensurable Ovidi Montllor, amb qui va formar durant més de 25 anys un dels duets artístics més celebrats de la música valenciana. Toti Soler ve a presentar-nos Liebeslied: 40 anys de cançons, una re-visitació en directe del seu primer disc en solitari per a veu i guitarra, acompanyant-se de la jove cantant Gemma Humet.

PAU MIQUEL SOLER
Pau Miquel Soler, membre del grup alcoià Arthur Caravan, ens presentarà el seu primer projecte en solitari, L’amor o la guerra, un conjunt de poemes musicats de l’obra magna del reconegut poeta Vicent Andrés Estellés, Mural del País Valencià. Estellés és l’autor de capçalera de nombrosos poetes i músics, i va dedicar aquest extens poemari a plasmar les seues experiències i sentiments basant-se en la geografia del País Valencià. Pau Miquel Soler actualitza aquestos sentiments amb una música d’arranjaments intimistes, intensos i altament evocadors.

Més info, aquí.

0 comentarios:

Publicar un comentario