Etiquetas

aeropuerto (9) arquitectura (13) arte (34) blogs and shops (21) camisetas (14) canal 9 (12) cine (27) comic (2) fib (9) fotografía (46) historia (26) humor (15) literatura (4) magdalena (15) movimiento 15M (27) mundo (29) Música (44) noche (14) Opinión (136) pegatinas (13) política (3) prensa (21) rototom (4) ruta alternativa (36) se mueven (28) sostenibilidad (20) Street Art (56) tanned tin (6) teatro (8) urbanismo (3) video (23)

la flama de la llengua

domingo, 12 de febrero de 2012



Davant les habituals noticies i entestament per part dels polítics de fer-nos creure que el català i el valencià son dues llengües diferents, és gratificant comprovar que se segueixen organitzant actes a favor de la nostra llengua i cultura comuna. I no és que s’organitzen pocs, simplement és que no són noticia prioritària, ni secundaria! ja que de fet no són noticia per als populars mitjans de comunicació valencians.

Cada any una entitat diferent de la FEEC (federació d’entitats excursionistes de Catalunya) s’encarrega d’organitzar els actes que volen simbolitzar la flama viva de la nostra llengua i retre homenatge a Pompeu Fabra, fundador de la normativa moderna de la llengua catalana, i que a la nostra terra seguint la línia de Pompeu Fabra, s’adapten per permetre l'ús d'idiosincràsies valencianes, amb les normes de Castelló o normes del 32.

Enguany coincidint en el 80 aniversari d’aquestes normes l’entitat que organitza els diferents actes és el centre excursionista de Castelló. Els actes ja fa uns dies que varen començar però encara hi queden uns quants per participar (a Castelló, Vila-Real, Benassal...) amb la culminació d’aquests amb una excursió a la muntanya de Montserrat el diumenge 19. Teniu tota la informació dels actes al següent enllaç.

I si teniu temps i ganes encara n'hi ha una altra cosa que podem fer per la llegua comú: el dissabte 18 de febrer, hi ha una manifestació a Castelló per TV3 a les 18:00 hores a la plaça de la Independència (La Farola). Portem un any sense senyal, és hora de recuperar-la.


1 comentarios:

Anónimo dijo... [Responder]

una vegada vaig escoltar una frase que resumeix el punt de vista valencià:
"en la comunidad valenciana amamos tanto nuestra lengua que no la usamos por no desgastarla"
Real com la vida mateixa sols cal veure Canal9 i la seva política llingüística.

Publicar un comentario